Heist Hunters helpen nieuwe club oprichten in Lubbeek

De gemeente Lubbeek had een voetbalveld ter beschikking, maar geen club die er gebruik van maakte. Schepen van Sport Davy Schuffeleers en sportfunctionaris Tom Harding begonnen een speurtocht naar iets nieuws en kwamen uiteindelijk bij lacrosse terecht. De Heist Hunters stonden onmiddellijk achter hen om dit project mee te helpen lanceren in Lubbeek.
Onder leiding van onze voorzitter Maarten Verduyckt werd de eerste lacrosse initiatie tijdens de paasvakantie van 2015 een succes. Tijdens de zomer kwam er versterking van ex-Hunter Marijke Thys voor de dames. Hendrik Scheirs, een leerling sportmanagment, versterkte het team om het organisatorische element van dit project te leiden.

Tijdens de zomervakantie van 2015 werd het eerste lacrosse sportkamp ingericht ter promotie van de sport. Op 25 september 2015 vond dan de eerste training plaats van het Lubbeekse lacrosse project. Deze had een gigantische opkomst. Daarna werd er maandelijks op vrijdag getraind. Al snel werd een vaste kern gevormd van dames en jongeren. De jongeren bleven maandelijks trainen, terwijl de dames al snel tijdens de winter besliste om wekelijks te trainen. In mei trokken de jongeren naar een tornooi in Ossendrecht en naar Machelen. De dames speelde ook hun eerste vriendschappelijke wedstrijd.
Tijdens het schooljaar zijn er verschillende initiaties gegeven geweest in de Lubbeekse scholen en de grotere omgeving van Leuven.

Nu vrijdag 23 september start de tweede editie van de start to lacrosse in Lubbeek.

13925523_1724699841126247_2365989597329594807_o unnamed-1 unnamed

Related posts